EVENEMENT

Voorprogramma

In woord en beeld op pad met Kees Klomp:
Drent, veelzijdig ondernemer, manager, spreker, auteur én aanjager van de landelijke en noordelijke Betekenis Economie. In vogelvlucht langs uitwerkingen van de Donuteconomie. Juist in het Noorden zijn we al stevig aan de slag! Hoe? Waarom hier? Wat doen ze elders? En hoe verder?
Daarna een flinke ‘warming up’ voor de komst van Kate.

Boeken van Raworth, Klomp en anderen kun je ter plekke kopen bij de lokale Groninger boekhandel Godert Walter.

 learn more

Hoofdprogramma

Na een pittige inleiding van Kate Raworth over de Donuteconomie bespreken we uitdagingen en initiatieven. Met als focus: hoe worden Friesland, Groningen en Drenthe samen koploper in de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame en sociale economie? Hoe geven we dit lonkende perspectief hart, hoofd en handen en versnellen we? Wat kunnen verschillende betrokkenen bijdragen, zoals bewoners, onze ‘commons’, onderwijs, overheid, ondernemers. Wat is onze kracht? En wat doe jij?
Er is ruimte voor je prangende vragen. Kate denkt mee en geeft tips.

Meer weten over de Donuteconomie?

“We moeten nodig aan de slag met een nieuwe economie”, aldus de Engelse econome Kate Raworth over haar Donut-model.. Een economie waarbij zorg voor mensenrechten én planeet centraal staan, niet óf sociaal, óf duurzaam, maar én én. Lokaal, regionaal en wereldwijd. Wil je 18 juni goed beslagen ten ijs komen? Check de site van Kate Raworth.

Website Kate Raworth

NIEUWS

[one_page_express_latest_news]

Organisatie

Initiatiefnemers en organisatoren van dit evenement zijn Liesbeth Stoker, Marlies Molema, Roelof de Vries, Reina Boels, Jacques van der Noord en Freerk Jan Bruins. Met ondersteuning van Laurèn Schrijvers en inspiratie door Kees Klomp (o.a. aanjager Betekenis Economie) en René Donkerbroek (provincie Drenthe).

Wij zijn noordelijke ondernemers die gáán voor een sociale en duurzame samenleving. We werken onder meer samen in de VPRO Tegenlicht Meet Ups over de Donut Economie en in de Betekenis Economie.

We kunnen dit evenement organiseren dankzij bijdragen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en Circulair Friesland. Dank voor de stimulans en steun!
Voor vragen kan je mailen naar: info@katekomtnaarhetnoorden.nl